Analiză asupra oportunității taxei de poluare

Analiză asupra oportunității taxei de poluare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat că o dezbatere publică privind oportunitatea introducerii unei taxe de poluare ar putea să înceapă în luna aprilie, după aprobarea bugetului şi după finalizarea discuţiilor privind Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), transmite Agerpres.

Reamintim că Guvernul Grindeanu a eliminat în 2017 taxa de poluare, fapt ce a dus la o explozie a importurilor de mașini second-hand vechi din toată Europa.

"În niciun caz nu poate decide ministrul Mediului dacă aplicăm sau nu o taxă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimii zece ani, când deciziile au fost luate pe grabă, fără o dezbatere publică şi fără a analiza situaţia juridică sau backgroundul juridic al acestor decizii şi am ajuns la procese pierdute la Curtea Europeană de Justiţie", a declarat ministrul Mediului. "Este o dezbatere importantă, trebuie să vedem - în cazul în care nu va exista nicio taxă - cu ce măsuri putem să venim în vederea reducerii poluării, mai ales în marile centre urbane, unde constatăm aproape săptămânal că se depăşeşte limita admisă la nivelul UE", a mai precizat Tanczos Barna.

Citit 714 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2021 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.