Bugetul pe 2021 intră în dezbatere publică

Bugetul pe 2021 intră în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vicepremierul Dan Barna a declarat joi, 11 februarie 2021, că bugetul pe 2021 este în faza finală, la Ministerul Finanțelor, după ce au avut loc negocieri și în această dimineață, și urmează să fie pus în dezbatere în cursul serii sau a doua zi. "Este un buget care rămâne într-o zonă a deficitului de 7,2 la sută", a spus Dan Barna, într-o intervenție la Digi 24.

Întrebat despre nemulțumirile unor miniștri față de alocările bugetare, Dan Barna a precizat că negocierile s-au încheiat. "Este important să calibrăm zonele de așteptare și asta s-a întâmplat și joi, și pe parcursul acestei zile. Vom avea un buget care să respecte și ținta de deficit pe care România și-a asumat-o, dar să asigure și premisele de investiții. Bugetul e în faza finală în momentul acesta", a mai spus vicepremierul, adăugând că la Ministerul Finanțelor se încheie caietele de buget pentru fiecare minister în parte.

Miercuri, premierul Florin Cîțu anticipa un alt calendar. "Vom pune în dezbatere publică bugetul pentru 2021. O să fie în dezbatere publică, cred, în seara aceasta ori dimineaţă. (...) Creşterea economică este estimată pentru 2021 la 4,3%, cu un PIB nominal intern brut de 1.116 miliarde de lei şi aici aş vrea să fim foarte atenţi - 1.116 miliarde de ei este cam la fel ca anul trecut (...) şi similar cu 2019, deci avem trei ani la rând în care PIB-ul nominal a fost aproape constant. În această perioadă, cheltuielile au crescut foarte mult. Deficitul bugetar pe care îl estimăm este de 7,14 - 7,15 - 7,16, vom vedea, încă îl calculăm, să vedem care va fi valoarea finală", a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Citit 586 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2021 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.