Desființarea Secției de anchetare a magistraților merge mai departe

Desființarea Secției de anchetare a magistraților merge mai departe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat vineri că a semnat și a transmis guvernului proiectul de lege de desființare a Secției speciale de anchetare a magistraților (SIIJ), precizând că actul normativ urmează să fie dezbătut în Parlament.

"SIIJ este un organ absolut ineficient. Are în lucru aproape 6.000 de dosare. A avut o medie de trimitere în judecată de două rechizitorii pe an, foarte puțin, nici un rechizitoriu pe fapte de corupție. Nu ne putem închipui că deodată a dispărut corupția din rândul magistraților (…) Scopul SIIJ a fost de a pune presiune pe magistrații onești, care au avut un cuvânt de spus față de modificările Legilor Justiției", a subliniat Stelian Ion. El a spus că avizul negativ dat joi de CSM în privința desființării Secției speciale este o dezamăgire, dar acesta este unul consultativ.

Totodată, întrebat de jurnaliști în legătură cu o posibilă demisie a sa, ministrul Justiției a declarat: "Mă așteptam la o discuție de un anumit nivel în CSM. Nivelul a fost coborât nu de mine, ci de anumiți membri. Mi s-a părut total nepotrivită atitudinea în acest dialog din partea câtorva, puțini membri în CSM. Ideea demisiei e exclusă, nu există nici un motiv".

Citit 557 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Februarie 2021 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.