La vară, evaluarea miniștrilor cu mandatele pe masă

La vară, evaluarea miniștrilor cu mandatele pe masă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că aşteaptă de la membrii Cabinetului "performanţă" şi "eficienţă" şi a precizat că la jumătatea anului va face o evaluare a acestora, declarându-se nemulţumit de faptul că unii dintre miniştri optează pentru subvenţii alocate companiilor cu pierderi și nu pentru investiţii.

"Am cerut un program de reformă pentru companiile de stat, încă nu a venit, şi atunci o să introducem în Legea bugetului. Şi mai sunt câteva lucruri pe care le vom introduce, până ajungem la Legea bugetului. Au fost discuţii despre acest buget cu miniştrii. Toţi miniştrii au vrut mai mulţi bani. (...) Iniţial, cererile pentru ministere au fost de 49 miliarde de lei în plus faţă de ce avem. Exact ceea ce îmi era frică: punem bugetul nostru peste bugetul PSD şi facem un buget mai mare. Greşit total, nu aşa putem să mergem înainte", a subliniat Cîţu, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, toţi miniştrii, cu câteva excepţii, au cerut bugete mai mari faţă de anii precedenţi. "Am avut doar câteva excepţii - la Secretariatul General al Guvernului şi la Ministerul Finanţelor, unde au fost bani pentru alegerile generale. Am răspuns, în mare parte, cu bugete mai mari pentru toate ministerele faţă de anul trecut. Dar acum vin şi aşteptările mele pentru miniştri şi este vorba de performanţă, eficienţă (…) Şi îi anunţ pe această cale că la jumătatea anului vom face o evaluare", a spus Florin Cîţu. El a precizat că discuţiile vor avea loc cu mandatele miniştrilor pe masă.

Citit 715 ori Ultima modificare Duminică, 14 Februarie 2021 21:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.