Pescuitul sturionilor este interzis

Pescuitul sturionilor este interzis
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a semnat ordinul privind interzicerea pescuitului sturionilor din apele teritoriale româneşti pe o perioadă nedeterminată, a anunţat acesta vineri, într-o conferinţă de presă la Tulcea, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că analizele făcute de specialiştii instituţiei pe care o conduce arată că speciile de sturion sunt în continuare în pericol din cauza braconajului.

"Am semnat un ordin de ministru acum câteva săptămâni prin care am decis prelungirea pe o perioadă nedeterminată a protecţiei acestor specii. În activitatea mea anterioară de la Ministerul Agriculturii, am răspuns de piscicultură şi cunosc problemele braconajului. Sunt un susţinător al interdicţiei totale a pescuitului acestor specii. Sunt specii în continuare în pericol şi trebuie protejate", a afirmat ministrul Mediului.

Oficialul guvernamental a mai spus că, pentru protejarea speciilor de sturion, este nevoie de măsuri dure pe termen lung. Declarațiile acestuia vin chiar în contextul în care, joi, un morun de 140 de kilograme a fost eliberat în Dunăre după ce polițiștii de frontieră au găsit peștele viu în căruța unor bărbați din Isaccea.

Citit 1274 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Martie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.