De duminică, o nouă prelungire a stării de alertă
Foto: M. Calestru

De duminică, o nouă prelungire a stării de alertă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Hotărârea Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, se mențin multe dintre regulile aflate deja în vigoare, precum purtarea corespunzătoare a măștii de protecție în toate spațiile închise și deschise, interzicerea reuniunilor și petrecerilor, sau circulația pietonală/formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, dar apar și câteva restricții noi impuse de creșterea numărului persoanelor infectate. În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în noul interval orar 22,00-5,00, cu excepții motivate și cu prezentarea, la cererea autorităților abilitate, a legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator ori a unei declarații pe propria răspundere. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă în funcție de incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, fiind interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Activitatea târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor rămâne suspendată, dar se permite activitatea piețelor agroalimentare, inclusiv a piețelor volante, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Citit 2512 ori Ultima modificare Luni, 15 Martie 2021 17:54

2 comentarii

 • postat de Ion
  Sâmbătă, 13 Martie 2021 21:36
  109.166.129.***
  Habar n-au de ei!
  Americanii renunță la lockdown.
  Porcăria asta cu stări de alertă, urgență, prostie, dictatură, ne va duce într-o direcție periculoasă.
  Aveți răbdare, în curând se vor vedea efectele!
  0
  2
  Raportează
 • postat de analist
  Sâmbătă, 13 Martie 2021 08:40
  89.137.230.***
  Vom constatat ca dupa ce s-au vaccinat peste 80% din populatia tarii virusul tot va exista, vor fi infectati si restrictiile nu vor disparea. O sa vedeti! Dupa virusul asta vor mai da un virus si o sa cumparam alt vaccin si unii se imbogatesc iar altii mor si saracesc. Totul e planificat. La 10 ani apare o criza majora. Criza din 2008..criza covid din 2019 si vor mai urma
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.