Negocieri politice pentru TVR, Radio și Avocatul Poporului

Negocieri politice pentru TVR, Radio și Avocatul Poporului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că, la ședința Coaliției, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au căzut de acord să spargă funcția de președinte director general în două, astfel că TVR va avea două funcții de conducere, iar Radioul Public alte două. Pentru Avocatul Poporului, liderii Coaliției au decis să facă o nominalizare comună.

Potrivit surselor citate, liderii politici au căzut de acord să modifice legea și să înființeze două funcții de conducere, una pentru TVR și alta pentru SRR. Propunerea a venit din partea UDMR și a fost susținută și de președintele Comisiei de Cultură, deputatul USR, Iulian Bulai.

În ceea ce privește șefia Avocatului Poporului, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au căzut la o înțelegere și anume aceea de a stabili împreună candidatul.

PNL dorește să obțină șefia TVR, dar și pe cea a Avocatului Poporului, iar USR vrea conducerea Radioului. Liberalii le-ar fi sugerat partenerilor de la UDMR să preia șefia Agerpres, propunere refuzată de aceștia. UDMR își dorește să fie partener cu drepturi depline la masa negocierilor și solicită fie conducerea Avocatului Poporului, fie pe cea a radioului public.

Citit 666 ori Ultima modificare Marți, 16 Martie 2021 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.