Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat

Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Judecătoria Sectorului 5 din Capitală a respins, marți, cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată, dar fostul președinte al PSD poate face contestație la Tribunalul București. Magistrații au respins cererea ca "neîntemeiată", iar Judecătoria arată în decizie că Dragnea poate cere din nou eliberarea condiționată după data de 27 iunie 2021.

Fostul lider social-democrat execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Avocata acestuia, Flavia Teodosiu, și-a argumentat cererea în fața instanței afirmând, între altele, că Dragnea "a fost stăruitor în muncă, are aviz favorabil în unanimitate" și că "există și o hârtie de la o firmă dispusă să îl angajeze pe domnul Dragnea".

La rândul său, procurorul DNA a cerut respingerea cererii, pe motiv că Dragnea nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, iar faptul că apreciază că a fost condamnat politic "denotă că nu a înțeles să se conformeze normelor de drept". Procurorul a amintit și faptul că anul trecut a acordat un interviu neautorizat. DNA a solicitat amânarea eliberării condiționate cu șase luni.

Citit 696 ori Ultima modificare Marți, 27 Aprilie 2021 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.