Fonduri de redresare pentru sectoarele eficiente

Fonduri de redresare pentru sectoarele eficiente
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că, în cadrul vizitei pe care o va efectua la Bruxelles, doreşte să se asigure că resursele pe care România le va primi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor merge în acele sectoare cu "cea mai mare productivitate" din economie.
"Avem priorităţi pe care ni le-am asumat în această guvernare, cu trei surse de finanţare - PNNR, bugetul statului, fonduri europene. Eu, când mă gândesc la aceste proiecte, mă gândesc la toate trei sursele de finanţare, nu doar la o anumită sursă. Astăzi vorbim despre PNRR, să mă asigur că vom avea un PNRR aprobat cu priorităţile noastre introduse acolo", a afirmat Florin Cîţu, la finalul vizitei efectuate în judeţul Satu Mare.
Potrivit şefului Executivului, în PNRR vor fi introduse toate acele proiecte care respectă criteriile aferente. "Cel mai important criteriu este acela de a putea fi finalizate pe bune, nu pe hârtie, în 2026, şi o să fiu foarte atent. (...) Ceea ce nu poate fi finanţat pe PNRR merge pe fonduri europene sau pe bugetul de stat. Dezvoltarea infrastructurii României este o prioritate şi nu o spun doar eu, au spus-o toţi politicienii înaintea mea", a completat prim-ministrul.
Întrebat despre faptul că lideri ai PNL se plâng de modul cum miniştrii USR-PLUS gestionează PNRR, premierul a răspuns: "30 de miliarde de euro nu sunt de ajuns, după ce 30 de ani nu s-a făcut nimic aproape şi, de aceea, eu văd aceste nemulţumiri mai mult ca o dorinţă de a face mai mult". "Fiecare are multe proiecte pe masă şi vrea să le finanţeze", a adăugat el.

Citit 417 ori Ultima modificare Marți, 11 Mai 2021 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.