Licitație pentru primul tronson al autostrăzii A7

Licitație pentru primul tronson al autostrăzii A7
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primul tronson din Autostrada A7, care leagă Moldova de București, a fost lansat la licitație, arată un anunț publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul presupune execuția lucrărilor pentru autostrada Ploiești - Buzău, în lungime de 63,25 kilometri, și are o valoare maximă de cinci miliarde de lei.

Contractul este împărțit în trei loturi, respectiv: Dumbrava - Mizil, în lungime de 21 de kilometri, cu o valoare maximă de 1,95 miliarde de lei, Mizil - Pietroasele, în lungime de 28,35 kilometri, cu o valoare maximă de 1,74 miliarde de lei, și Pietroasele - municipiul Buzău, în lungime de 13,90 kilometri, cu o valoare maximă de 1,36 miliarde de lei.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 4 august, ora 15.00.

Potrivit ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, A7 este coloana vertebrală a Moldovei, cei 320 de kilometri de la Pașcani până la autostrada A3 București - Ploiești (Dumbrava) trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. De altfel, A7 este și cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR. Pe tronsonul scos deja la licitație sunt prevăzute șase noduri rutiere, 42 de poduri/ pasaje/ viaducte, patru parcări/ spații de servicii, două centre de întreținere, perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

"Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău - Focșani, iar până la sfârșitul anului tronsoanele Focșani - Bacău și Bacău - Pașcani", afirma recent ministrul Transporturilor.

Citit 741 ori Ultima modificare Marți, 01 Iunie 2021 21:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.