Buget epuizat, momentan, pentru PNDL

Buget epuizat, momentan, pentru PNDL
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Dezvoltării a informat primăriile că a epuizat bugetul de patru miliarde de lei dedicat controversatului Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL), potrivit unui document consultat de Economedia.ro, confirmat de Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România.
În scrisoare, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunță că ministerul "a epuizat creditele bugetare alocate PNDL pentru anul în curs" și transmite că există două posibilități de acțiune. Prima e decontarea lucrărilor din surse proprii (de la bugetul local), iar a doua este sistarea lucrărilor, "în vederea evitării înregistrării de arierate". Impactul unei eventuale înghețări a proiectelor până la o viitoare rectificare bugetară este unul major, dat fiind că el poate produce blocaje economice și poate afecta companiile private care au câștigat contractele finanțate din PNDL.
Ministrul a declarat că înștiințarea este "o procedură legală obligatorie, vreau să liniștesc pe toată lumea, nu se întâmplă pentru prima oară. Facturile depuse până în 15-17 iunie, care îndeplinesc condițiile, vor putea fi plătite. Plăți vom efectua până la 20 iulie. Va exista deci maximum o lună de zile în care ministerul nu va face plăți. Dar la rectificarea din august vor fi alocate surse importante pentru PNDL. Autoritățile locale pot face plățile din buget, cu decontare ulterioară. Se pot continua lucrările și din august se reia plata facturilor". Cseke Attila a adăugat că bugetul din acest an s-a epuizat rapid și pentru că au existat plăți restante de circa două miliarde de lei de anul trecut.

Citit 352 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iunie 2021 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.