Bătrân ucis de urs la Teleac

Bătrân ucis de urs la Teleac
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un bătrân de 80 de ani a fost ucis de urs la Teleac, în judeţul Mureş. Trupul neînsufleţit a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune şi cu lanternă, conform reprezentanţilor Salvamont. Este al doilea om omorât de urs, în judeţ, în acest an. Un tânăr cioban, tot din Mureş, a fost găsit, ieri, mort în pădure. Tânărul cioban de 26 de ani, din Mureş, căutat la limita dintre judeţele Suceava şi Harghita, după ce a fugit de frica ursului care a rănit un alt cioban, a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, în pădure. Un urs a atacat o vacă, vineri seară, la o stână din Harghita. Trei ciobani care au încercat să alunge animalul au fost atacaţi de acesta. Unul dintre ei a fost grav rănit şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din Harghita.
Localnicii au primit, vineri seară, un mesaj RO-ALERT, care anunţa prezenţa unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case, transmite Mediafax.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus, după ultimele atacuri ale urşilor, că aceştia reprezintă un pericol pentru oameni: „Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat, iar altul este internat în spital, în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”.

Citit 437 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.