Numeroși migranți afgani tranzitează România

Numeroși migranți afgani tranzitează România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Publicația spaniolă El Confidencial scrie, citând surse din Frontex (Agenția Europeană de Frontieră) și date oficiale ale Poliției Române de Frontieră, că migranții afgani care încearcă să ajungă în Europa şi-au schimbat ruta și intră prin România.

Potrivit unor surse ale ONG-urilor și mărturiilor migranților, cei care sunt arestați la intrarea ilegală în România, din Serbia, solicită azil în fața autorităților de la București, pentru a evita deportarea. Datele Comisiei Europene arată că numărul cererilor de azil din România a crescut cu 150% în primul trimestru al anului 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Poliției de Frontieră din România, numărul migranților ilegali identificați în timp ce încercau să treacă frontierele țării, în primele șase luni din 2021, a fost cu 200% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2020.

Într-un răspuns trimis către El Confidencial, instituţia atribuie această creștere relaxării restricțiilor pandemice, dar oferă și un alt motiv pentru a explica acest fenomen fără precedent în istoria recentă: "s-a schimbat direcția de deplasare pe ruta Balcanilor de Vest".

El Confidencial notează că pe 29 iulie forțele de securitate au destructurat o bandă internațională dedicată traficului de migranți de-a lungul rutei Turcia-Grecia-Bulgaria/Serbia-România-Ungaria-Austria-Germania. Aceasta avea legături în fiecare țară și era formată din cetățeni sirieni, irakieni, egipteni și români. În schimbul a aproximativ 5.000 de euro per migrant, banda facilita trecerea clandestină din Bulgaria sau Serbia în România, unde îi ascundea, în timp ce le pregătea trecerea în Ungaria, pentru a continua spre destinația finală, Germania.

Citit 586 ori Ultima modificare Joi, 19 August 2021 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.