Județul Galați, în topul calității aerului

Județul Galați, în topul calității aerului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Covasna, Ilfov şi Iaşi sunt printre cele mai poluate judeţe din România, în timp ce Harghita şi Galaţi se pot lăuda cu cea mai mică concentraţie anuală de particule PM10 (în suspensie, provenite de la emisii poluante) din ţară, arată un studiu Airly, transmis joi Agerpres.

Pentru a crea o hartă a celor mai poluate judeţe din România, au fost luate în considerare atât datele de la cei peste 200 de senzori de monitorizare a calităţii aerului Airly amplasaţi în toată ţara, cât şi staţiile naţionale de referinţă.

Astfel, topul judeţelor cu cea mai proastă calitate a aerului din România este format din Covasna, Ilfov, Iaşi, Dolj şi Municipiul Bucureşti, iar judeţele cu cea mai bună calitate a aerului sunt Harghita, Galaţi, Vâlcea, Brăila şi Satu Mare.

Potrivit sursei citate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) descrie calitatea aerului din România ca fiind moderat nesigură. "Mai mult, aceasta este schimbabilă şi se agravează semnificativ iarna, fiind cauzată în principal de încălzirea cu ajutorul centralelor termice şi de emisiile vehiculelor", notează organismul mondial.

Citit 1045 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 15:33

3 comentarii

 • postat de mirel
  Vineri, 20 August 2021 08:06
  136.255.134.***
  Domnule reporter, locuiti in Galati ? Daca DA , cand ati circulat ultima oara pe strazile adicente axei Siderurgistilor ---M40 santier DESCHIS la propriu , de mai bine de un an ? Cand ati circulat pe Drumul de Centura prin Norii de praf ridicati de camioane masini , pamant rezultat din santurile sapate pe pungime de km ?
  Puteti sa ne spuneti unde are Agentia de protectie a mediului punctele de masurare a calitatii aerului ? Cumva pe Domneasca, langa Cimitir Catusa si vis-a-vis de Spital Judetean? Mesaj de la statiile de monitorizare " Este un aer minunat aici " rasu-plansu
  2
  3
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Joi, 19 August 2021 23:04
  78.96.80.***
  sa innebunesc daca mai citesc ziarul vostru in urmatorii 20 de ani......gata!...deveniti praf!
  2
  3
  Raportează
 • postat de Albert
  Joi, 19 August 2021 22:23
  86.124.201.***
  Serios? Spălați masina, nu circulați cu ea doua zile apoi, măsurați grosimea stratului de praf depus pe caroserie. Faceți acest experiment dacă alte metode nu aveti și veți vedea ce înseamnă poluare la Galați.
  3
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.