CFR Călători și drumul către faliment

CFR Călători și drumul către faliment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

CFR Călători poate fi dusă către faliment prin nepăsarea statului român, care nu a înţeles să aloce bani pentru investiţii, mai ales că, din decembrie 2023, CFR SA şi Autoritatea de Reformă Feroviară nu mai au voie să atribuie secţiile de circulaţie şi traseele decât prin licitaţie, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu.

"CFR Călători, neavând dotări tehnice - şi nici ceilalţi cinci operatori pe care îi avem cu capital autohton românesc - nu va avea capacitatea să se bată cu marile multinaţionale care vor veni la licitaţie. Şi aici dau exemplul Germaniei, Austriei, Italiei, Franţei, Spaniei. Toţi aceşti mari operatori, care sunt susţinuţi masiv de statele respective, s-au autorizat deja şi licenţiat la entităţi recunoscute din UE şi atunci CFR Călători va fi spulberată. Neavând dotare tehnică, va fi eliminată din licitaţiile de serviciu public", a spus Măntescu. El a precizat că, în ciuda infrastructurii feroviare proaste din România, companiile străine de transport feroviar vor fi interesate să opereze, pentru că vor licita culoarele modernizate şi, odată câştigate, pe acestea nu va mai avea voie să circule un alt operator.

Citit 2562 ori Ultima modificare Luni, 30 August 2021 19:20

1 comentariu

 • postat de Vlad Tepes
  Luni, 30 August 2021 21:37
  89.137.230.***
  Nu doar ca nu va circuala alt operator dar preturile la bilete vor fi atat de mari incat mai bine stai acasa. Cu alte cuvinte strainii vor pune mana si pe CFR si vor face ce vor pe calea ferata a statului. Daca vor sa opereze acolo sa modernizeze din banii lor , nu statul roman iar ei doar sa incaseze pe bilete. Cum sa dai tu stat roman petrolul tarii la straini si apoi el sa iti vanda tie?! Cum sa dai tu stat roman padurile tarii la straini si ei sa iti dea inapoi mobila la preturi enorme?! Tara de tradatori si secaturi. Cum sa dai tu graul ieftin si inapoi sa se intoarca coca congelata pentru produse?!
  3
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.