Poziția premierului în privința facturilor de energie

Poziția premierului în privința facturilor de energie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, 31 august 2021, că preţurile la energie nu vor fi plafonate şi a subliniat că România are nevoie de independenţă energetică. "Există o îngrijorare în spaţiul public, care se accentuează, în ceea ce priveşte preţurile la energie, în special pentru că vine sezonul de iarnă - plata facturilor - şi atunci trebuie să venim cu soluţii. Bineînţeles că soluţia asupra preţurilor nu poate să vină de la premier, trebuie să găsim soluţia împreună. Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona preţurile, asta ca să fie foarte clar", a declarat premierul, la Guvern.

El a arătat că preţurile la energie au crescut peste tot în Uniunea Europeană și a indicat că independenţa energetică a României este un obiectiv pe termen mediu. "Trebuie să rezolvăm o problemă pe termen scurt, acum, pentru iarnă şi de aceea ne-am întâlnit iarăşi astăzi, aici, pentru a definitiva soluţiile pe care deja le-am anunţat în spaţiul public. În primul rând, este vorba de o soluţie, aceea pe care am propus-o şi trebuie să definim şi să vedem detaliile de a compensa o parte din factura pentru consum în această iarnă", a spus premierul.

El a arătat că trebuie explicat românilor de ce au crescut preţurile la energie. "Un paradox - suntem în România, unde producţia energetică este în majoritate făcută de companii de stat. (...) Nu vreau să descoperim că o parte din creşterea facturii - şi de aceea am chemat şi ANPC astăzi aici - la consumatorul final este cauzată de transferul unor ineficienţe ale companiilor de stat către consumatorul final. Dacă se întâmplă astfel şi găsim aşa ceva, vom lua cele mai dure măsuri", a mai spus Florin Cîţu.

Citit 486 ori Ultima modificare Marți, 31 August 2021 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.