Ședință de Guvern suspendată din cauza PNDL 3

Ședință de Guvern suspendată din cauza PNDL 3
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fără o decizie în Coaliție în cazul programului "Anghel Saligny" (noul PNDL), din cauza neînțelegerii cu USR-PLUS, premierul Florin Cîțu a introdus proiectul pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de miercuri, fapt care a stârnit nemulțumirea USR-PLUS.

Vicepremierul Dan Barna i-a spus lui Florin Cîțu că programul nu are toate avizele necesare, lipsind cele de la Ministerul Justiției și Ministerul Transporturilor. Mai mult, nu s-a luat o decizie în Coaliție privind această chestiune. După o pauză de discuții de aproape o jumătate de oră, ședința de Guvern a fost suspendată până la ora 19,00, au declarat pentru Hotnews.ro surse guvernamentale. Florin Cîțu nu vrea scoaterea de pe ordinea de zi a programului "Anghel Saligny" și le-a cerut celor de la USR-PLUS să se gândească ce fac până la ora 19,00.

Oficial, Guvernul susține că ședința s-a suspendat, în contextul începerii sesiunii parlamentare. "Ședința de Guvern a fost suspendată și va fi reluată la ora 19,00. Menționăm că decizia de suspendare a fost luată în contextul începerii noii sesiuni parlamentare", se arată într-o comunicare a guvernului.

PNL și UDMR susțin programul "Anghel Saligny", un nou PNDL, în valoare de 50 de miliarde de lei, dar USR-PLUS se opune. "USR-PLUS susţine dezvoltarea localităţilor rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL, care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice. Banii din PNDL 1 şi 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali. Nu vrem să fim părtaşi în replicarea unor practici de alocări discreţionare de bani către clientela de partid şi cu investiţii fără cap, care nu au dus la dezvoltarea reală a zonelor rurale", se arătă într-un comunicat al USR-PLUS, din luna august.

Citit 553 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.