Blocaj în Parlament pe tema moțiunii de cenzură

Blocaj în Parlament pe tema moțiunii de cenzură
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conducerea Parlamentului a votat luni cererea PNL de verificare a semnăturilor de pe moțiunea de cenzură, ceea ce ar fi dus la o amânare de două săptămâni a moțiunii, dar aceasta a fost respinsă, potrivit unui anunț al președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Scorul a fost: 9 voturi pentru, 7 împotrivă și 2 abțineri (Ludovic Orban - PNL și Ovidiu Ganț - minoritatea germană), astfel că solicitarea PNL nu a întrunit majoritatea simplă. De remarcat că parlamentarii PSD au plecat din sală înainte de vot.

Pe de altă parte, calendarul moțiunii de cenzură nu a fost stabilit, pentru că și parlamentarii PNL au părăsit ședința și nu a mai existat cvorum. Calendarul moțiunii de cenzură poate fi stabilit într-o nouă ședință a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, ședință ce poate fi convocată de președinții celor două Camere, Ludovic Orban (PNL) și Anca Dragu (USR PLUS).

Alina Gorghiu (PNL), vicepreședintele Senatului, a declarat că liberalii vor cere un nou vot pentru verificarea semnăturilor de la moțiunea de cenzură: "Noi considerăm că votul de 9-7 înseamnă că solicitarea trebuie analizată de comisia de statut. Regret că domnul Orban ține trena USR-AUR, prin abținerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la comisia de regulament solicitarea, PNL va repune în discuție cererea".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite că pentru prima dată în 31 de ani este refuzat dreptul de a depune o moţiune de cenzură.

Citit 571 ori Ultima modificare Luni, 06 Septembrie 2021 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.