A fost efectuată prima rectificare bugetară

A fost efectuată prima rectificare bugetară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, 7 septembrie 2021, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, PIB-ul fiind reevaluat la o valoare nominală de 1,17 miliarde de lei, faţă de la 1,11 miliarde de lei la începutul anului.

Totodată, Cîțu a făcut declarații la finalul ședinței de guvern arătând că "în prima parte a anului, investițiile au avut o contribuție majoră la creșterea economică, ele sunt motorul creșterii economice. Se schimbă estimarea de creștere economică, suntem pe o estimare de 7%. Deficitul bugetar estimat este de 7,13% din PIB, o scădere micuță față de deficitul asumat inițial".

Premierul a precizat că Ministerul Sănătății, cel al Dezvoltării, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Transporturile primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetară, arătând că Ministerul Dezvoltării are un plus de 2,3 miliarde de lei la rectificare. Totodată, Florin Cîțu a motivat suplimentarea consistentă a Fondului de Rezervă la dispoziția Guvernului de faptul că la Ministerul Finanțelor s-au strâns cereri de peste un miliard de lei pentru localități, în urma inundațiilor din acest an.

Ședința a avut loc fără miniștrii USR PLUS, care și-au depus demisiile marți dimineață.

Citit 581 ori Ultima modificare Marți, 07 Septembrie 2021 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.