Nelu Iordache a primit aproape 12 ani de închisoare

Nelu Iordache a primit aproape 12 ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al Romstrade SRL, a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la 11 ani şi 9 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac - Arad.

Conform deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit 6 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, 6 ani şi 6 luni pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, 4 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi 2 ani pentru înşelăciune, informează Agerpres.

El a fost acuzat că a schimbat destinația sumei de 31.519.960 de lei, reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac - Arad (aproximativ 22,3 kilometri), lucrarea fiind finanțată în proporție de 85% din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Iordache i-a așteptat, miercuri după-amiază, pe oamenii legii la sediul firmelor sale, cu bagajele făcute, fiind preluat de polițiști și dus la penitenciar.

Citit 576 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Septembrie 2021 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.