România are nevoie de competențe relevante în educație

România are nevoie de competențe relevante în educație
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miza în materie de educaţie este de a realiza prin proiectul "România Educată", a cărui implementare va fi aprobată în Guvern în această săptămână, "şcoală de secol XXI pentru România de secol XXI", a declarat, luni, premierul Florin Cîţu, la ceremonia de deschidere a noului an şcolar la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", primul liceu din Bucureşti care derulează un program-pilot pe aceste principii.

El a adăugat că acest program înseamnă un proces de predare, învăţare, evaluare "mai apropiat" de cerinţele şi exigenţele unui învăţământ modern, centrat "în mod real" pe elev. "E nevoie să ne concentrăm cu adevărat pe dezvoltarea unor competenţe relevante. Prin acest pas definim începutul unei reforme profunde în domeniul educaţiei din ţara noastră", a subliniat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, implementarea programului-pilot va fi monitorizată de Ministerul Educaţiei, iar modelele care se dovedesc de succes vor fi propuse la nivel naţional. "Ceea ce faceţi voi începând de astăzi ar putea, deşi eu sunt sigur, să ajute generaţii întregi", a transmis premierul. El a menţionat că, în următorii ani, în PNRR este prevăzută finanţarea proiectului-pilot în 60 de şcoli.

Citit 549 ori Ultima modificare Luni, 13 Septembrie 2021 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.