Mariana Ioniță va părăsi șefia CNAIR

Mariana Ioniță va părăsi șefia CNAIR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mariana Ioniță urmează a fi schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate conducerii. Decizia vine după ce Consiliul de Administrație al CNAIR a fost schimbat, imediat după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și-a dat demisia. La șefia CNAIR ar urma să vină Cristian Pistol, recent numit consilier al premierului Florin Cîțu pe infrastructură.

Mariana Ioniță a fost numită directoare generală în februarie 2020, pe vremea Guvernului condus de Ludovic Orban. În mandatul ei numeroase lucrări au fost deblocate, iar implementarea unor proiecte a fost accelerată. În același timp, instituția a evoluat mult pe partea de transparență, dar și deschidere față de asociațiile din societatea civilă. La schimbarea guvernelor, Ioniță a fost păstrată în funcție și pe perioada mandatului lui Cătălin Drulă.

În timpul mandatului Marianei Ioniță au fost inaugurați 60 de kilometri de autostradă în 2020, iar în 2021 rămân cu șanse de deschidere alți circa 78 de kilometri de autostradă sau drum expres. În același timp, au fost demarate lucrări pe noi șantiere importante de autostradă sau drum expres: A1 Sibiu Pitești, Lotul 5 (13 km) și Lotul 1 (33 km), circa 40 de km de autostradă din A3 de la Nădășelu la Poarta Sălajului, 40 de kilometri din DX12, circa 50 de kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei A0, drumul expres Brăila - Galați (10 km) sau drumul expres de legătură cu Vama Giurgiu (5 km). Există și proiecte care nu s-au desfășurat conform așteptărilor pe autostrăzile A7 și A8, iar secțiunile montane ale Autostrăzii A1 Sibiu - Pitești tot nu au fost contractate.

Citit 1127 ori Ultima modificare Duminică, 19 Septembrie 2021 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.