Nu mai e „timp de ezitat” în privința vaccinării anti-COVID

Nu mai e „timp de ezitat” în privința vaccinării anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a pledat marţi pentru o "soluţie de salvare", astfel încât oamenii să înţeleagă că nu mai e "timp de ezitat" în privinţa vaccinării împotriva COVID-19.

"În momentul de faţă, avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă ce se scufundă. Or, în acest context, trebuie să punem bazele unei strategii de educaţie, să învăţăm populaţia să citească ştirile şi informaţia şi întrebarea care îmi vine în minte este <Cine să-i înveţe?>, pentru că, dacă nu au încredere în învăţători, degeaba îi învaţă, pentru că nu îi vor urma mai departe. (...) Iar în situaţia asta, cred că e nevoie de crearea unui cadru prin care oamenii trebuie să înţeleagă că nu mai avem timp de ezitat şi că este cazul să respectăm atât măsurile de prevenţie, cât şi să încercăm să ne adresăm către vaccinare, beneficiind în felul acesta de protecţia oferită de vaccinuri", a spus Gheorghiţă, la Clubul Oamenilor de Ştiinţă, cu prilejul lansării raportului de cercetare "Stop Coronavirus Disinformation" de către Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române "Ion I. C. Brătianu".

El a îndemnat la urmarea exemplului altor ţări în acest domeniu. "Cum facem asta? Au impus unii obligativitatea vaccinării. Alţii au impus o serie de restricţii, alţii au impus folosirea certificatului verde digital. Sunt convins că măsuri precum implementarea certificatului verde digital vor fi cele care vor da rezultate pe termen scurt. (...) Nu suntem deloc discriminaţi, sunt măsuri care ne protejează sănătatea comunităţii din care facem parte", a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citit 634 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.