Restricții în weekend la peste 6 la mie, cu excepția celor vaccinați

Restricții în weekend la peste 6 la mie, cu excepția celor vaccinați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Guvernul a aprobat în ședința de joi noi măsuri necesare pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2.
Astfel, a fost introdusă o nouă excepție de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1.000 de locuitori pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.
De asemenea, a crescut vârsta până la care copiii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 la 12 ani.
Totodată, a crescut pragul incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței în weekend, de la 4 la 6/1.000 de locuitori. Același prag se aplică și pentru limitarea programului de lucru cu publicul în intervalul orar 5,00-18,00 pentru operatorii ce desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise.
În fine, se vor delimita, în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, zonele de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice/nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat pentru persoanele testate, vaccinate și trecute prin boală.
Deciziile sunt fundamentate pe propunerile făcute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Citit 2547 ori Ultima modificare Joi, 23 Septembrie 2021 16:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro