Discuţii despre eliminarea facilităților fiscale în IT și construcții

Discuţii despre eliminarea facilităților fiscale în IT și construcții
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a spus, într-un interviu acordat Antena 3, că ia în calcul eliminarea scutirii de la plata impozitului pe veniturile lucrătorilor și a contribuțiilor sociale din anumite domenii, precum construcții, IT și cercetare. Acesta susține că inițiativa ar fi "o chestiune de echitate, corectitudine față de restul categoriilor care fac aceste plăți".

"Așa cum spunea și premierul, nu ne dorim creșterea de taxe sau introducerea de noi taxe, dar există o discuție legată de excepții la plata impozitului pe salarii sau pe venit și excepții la plata contribuțiilor", a spus Dan Vîlceanu, la Antena 3.

O variantă în analiză este eliminarea scutirii de la impozitul pe venitul unor angajați din firmele IT și din cele de construcții, dar și eliminarea reducerii aplicate la contribuțiile sociale în cazul lucrătorilor în construcții. Întrebat ce categorii sunt considerate excepții, actualul ministru al Finanțelor a susținut că "sunt mai multe categorii. Toate excepțiile la momentul de față de la plata impozitului pe salariu, pe venit și excepțiile legate de contribuții, plus excepții legate de impozite și taxe locale sunt undeva la 3% din PIB. Este o sumă foarte mare".

Citit 621 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.