Două legi cu referire la fondurile din PNRR

Două legi cu referire la fondurile din PNRR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, două legi care se referă la accesarea fondurilor externe rambursabile şi nerambursabile de la Uniunea Europeană,în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Reamintim că luni Comisia Europeană a aprobat evaluarea pozitivă a Planului de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), care va putea primi, astfel, din partea UE, granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

În principiu, Consiliul European are la dispoziţie patru săptămâni pentru a adopta propunerea Comisiei, iar aceasta ar permite plata a 3,6 miliarde de euro, sub formă de prefinanţare, şi anume 13% din suma totală alocată României.

Comisia Europeană va autoriza următoarele plăţi pe baza îndeplinirii satisfăcătoare a jaloanelor şi a ţintelor prezentate în Planul de Redresare şi Rezilienţă, reflectând progresele înregistrate în ceea ce priveşte implementarea investiţiilor şi a reformelor, arată Reprezentanţa Comisiei Europene la București.

Citit 792 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.