A fost citită moțiunea de cenzură inițiată de PSD

A fost citită moțiunea de cenzură inițiată de PSD
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Senatorii şi deputaţii s-au reunit, joi, în şedinţă comună, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiate de 157 de parlamentari social-democraţi și intitulate "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor". Moţiunea PSD este cea de-a doua iniţiată în această lună, după ce, pe 3 septembrie, reprezentanţii USR PLUS au înregistrat un astfel de demers, blocat ulterior de proceduri și contestări. Moţiunea a fost citită de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 209 parlamentari. Mare parte din parlamentarii USR PLUS au lipsit din sală, conectându-se pe tablete la şedinţa comună, după cum a anunţat liderul deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, care a fost prezent. Şi din partea PNL a fost prezent doar liderul grupului parlamentar de la Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache. De asemenea, au lipsit şi parlamentari ai UDMR şi ai minorităţilor naţionale.

După citirea moţiunii, Ludovic Orban a precizat că, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură vor avea loc în şedinţa comună de marţea viitoare, la ora 12,00.

USR PLUS și AUR au anunțat public că, indiferent care moțiune va intra la vot la plen, o vor vota. Astfel, matematica parlamentară arată că există o majoritate politică în acest moment pentru înlăturarea Guvernului Florin Cîțu. Pentru adoptarea unei moțiuni de cenzură este nevoie de 234 de voturi. PSD are 157 de parlamentari, AUR are 43, iar USR PLUS are 80, în total 280 de voturi.

Citit 608 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.