Categorii de alimente risipite de români

Categorii de alimente risipite de români
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Produsele de panificaţie şi mâncărurile pregătite acasă sunt produsele cu cel mai mare risc de risipă în gospodăriile românilor, deşi tendinţa de risipire s-a diminuat semnificativ în ultimii ani (2020 faţă de 2016), relevă un studiu al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) care evaluează percepţia populaţiei privind risipa alimentară în România.

„Urmează, cumulat, alimentele conservate sau cele prelucrate, dar aceste procente ating abia 14% (5% lactate, 5% produse de băcănie şi conserve expirate şi 4% mezeluri). Legumele şi fructele se aruncă cel mai puţin, 6%, respectiv, 4%”, susţine Cornel Bertea Hanganu, consilier în DDD.

Citit 865 ori Ultima modificare Duminică, 03 Octombrie 2021 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.