După moțiune, „orice scenariu este pe masă”

După moțiune, „orice scenariu este pe masă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a declarat luni că toate scenariile sunt pe masă dacă moţiunea de cenzură va trece de Parlament şi a subliniat că liberalii vor avea întotdeauna o propunere de premier.

"De mâine, dacă trece această moţiune, aşa cum v-am spus, toate scenariile sunt pe masă, orice scenariu este pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliţie, condusă de PSD înţeleg, PSD-USR-AUR, dacă are un plan, eu sper că nu, doar vor să dea jos Guvernul şi după aceea să se uite cum ţara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate şi ne vom face şi noi planul în funcţie de aceasta. (...) Eu cred că va fi totuşi o propunere a PSD susţinută de USR şi AUR de premier şi vom vedea", a spus Cîţu, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă există varianta ca el să fie desemnat din nou prim-ministru, el a precizat că nominalizarea este decizia şefului statului. "Avem în Parlamentul României nişte partide iresponsabile, care aruncă România în haos. Un partid care spune că depune moţiune de cenzură, dar nu vrea să meargă la guvernare, un partid care spune că votează o moţiune de cenzură împotriva unui guvern în care vrea după aceea să fie la guvernare şi un partid de extremişti de care nu ştie nimeni ce vrea. PNL va fi întotdeauna responsabil. Toate scenariile sunt pe masă după decizia de mâine, bineînţeles mai puţin acela de a colabora la guvernare cu USR. După decizia de mâine, o colaborare cu USR va fi imposibilă din partea PNL. (...) Nominalizarea este decizia domnului preşedinte Klaus Iohannis", a mai spus Florin Cîţu.

Citit 476 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.