Klaus Iohannis cere maturitate în rezolvarea crizei guvernamentale

Klaus Iohannis cere maturitate în rezolvarea crizei guvernamentale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, în Slovenia, motivul pentru care consultările cu partidele vor avea loc abia săptămâna viitoare, potrivit Agerpres. "Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului. (...) Alţii au ţopăit acolo strigând că vor să suspende preşedintele. Nu văd ce ar rezolva suspendarea preşedintelui în relaţia dintre partide, dar cu siguranţă ar crea circ şi probabil despre asta vorbim, vor doar circ. Alţii au venit în faţa microfoanelor cu texte ca şi cum acum prima dată s-ar inventa coaliţia şi nu ei au fost cei care au detonat coaliţia şi au dus la căderea Guvernului. Eu cred că este nevoie de zile bune până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ, fiindcă această criză este diferită de alte crize guvernamentale. Politicienii au ajuns să aibă doar discursuri anti-toţi, împotriva fiecăruia, ori aşa nu se poate. Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză guvernamentală", a spus Iohannis.

Totodată, șeful statului a subliniat că cineva trebuie să guverneze ţara. "Cineva trebuie să formeze Guvernul şi Guvernul se formează cu o majoritate parlamentară. Aşa că am considerat că este nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat creat de căderea Guvernului se stinge un pic. Lumea ajunge să-şi pună problema: bun, acum ce urmează şi să începem discuţii aşezate, serioase, mature, fiindcă altfel problemele vor deveni din ce în ce mai complicate", a spus şeful statului.

Președintele a participat, miercuri, la Summitul UE-Balcanii de Vest din Slovenia, după ce marţi a participat la reuniunea informală a Consiliului European.

Citit 671 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.