Efectele crizei politice din România asupra partidelor

Efectele crizei politice din România asupra partidelor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Criza politică declanșată la începutul lui septembrie a adus AUR, la finalul aceleiași luni, la un scor electoral de 17,1%, potrivit datelor unui sondaj INSCOP. O creștere a înregistrat și PSD care e creditat cu 35,4%. USR a scăzut, potrivit INSCOP, ajungând la 9,8%, la fel și PNL, care are un scor de 21,9%.

Datele sondajului au fost prezentate pe Facebook de Radu Ștefureac de la INSCOP și au fost culese, la nivel național, în perioada 15-27 septembrie 2021. Metoda utilizată de culegere a fost CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1.204 persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8%, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group, în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.

Citit 840 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.