Cel mai probabil, PSD nu va înainta o propunere de premier

Cel mai probabil, PSD nu va înainta o propunere de premier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PSD nu va merge, cel mai probabil, la consultările de la Cotroceni, cu o propunere de premier, însă o decizie va fi luată luni dimineaţă în Consiliul Politic Naţional. Anunţul a fost făcut duminică de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu.

"Preşedintele este cel care s-a aflat în spatele, cel puţin, a unei părţi din această criză, cea politică, a girat-o până la urmă, girându-l pe Florin Cîţu şi trebuie să-şi refacă guvernarea pentru că acest tip de guvernanţă nereuşită până acum, cel puţin din perspectiva rezultatelor guvernării, este eroul principal. (...) Analizăm această situaţie, vom vedea luni dimineaţă, înainte de a merge la Cotroceni. Avem un Birou Naţional, putem să facem şi un Consiliu Naţional, dacă este cazul. Dar în acest moment, cred că în această fază nu suntem hotărâţi pentru că nu suntem siguri de intenţia preşedintelui", a afirmat Dîncu, la Prima Tv.

El a explicat că preşedintele Iohannis a spus că nu va pune niciodată un premier de la PSD şi acum doreşte refacerea actualei coaliţii. "Am mers cu propuneri, după alegeri, şi am fost refuzaţi. Acum, de bun-simţ ar fi fost ca domnul Cîţu, după ce a observat că are o majoritate de 281 în Parlament împotriva lui, să-și dea demisia şi preşedintele să refacă, să revenim la situaţia de la început, la situaţia de după alegeri (...). Acum vrem să vedem dacă preşedintele trage de timp, este o variantă pentru că a făcut şi această punte peste weekend, dacă preşedintele s-a gândit chiar la o soluţie şi are o soluţie, pentru că nu are rost să ne ducem cu propunere când nu ni se cer propuneri, pentru că o facem în van. Înţelegem că preşedintele vrea să se refacă această coaliţie", a adăugat Vasile Dîncu.

Citit 594 ori Ultima modificare Duminică, 10 Octombrie 2021 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.