Posibile cauze ale eșecului campaniei de vaccinare anti COVID-19

Posibile cauze ale eșecului campaniei de vaccinare anti COVID-19
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Profesorul Alexandru Rafila (59 de ani), deputat PSD, crede că anunțul autorităților, care, practic, au declarat pandemia închisă în vară, a fost o eroare majoră, care ne costă scump astăzi, când valul 4 face ravagii. Șef al Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila”, Rafila a absolvit facultatea în 1987 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004.

”O mare greșeală a fost anunțul făcut în vară de autorități, cum că pandemia s-ar fi terminat. A contat, cum să nu conteze, pentru că populația oricum abia aștepta să scape de restricții. Așa că anunțul lor a fost în concordanță cu așteptările oamenilor”, a declarat Alexandru Rafila pentru ziarul Fanatik. Apoi, profesorul Rafila a remarcat și o altă eroare fundamentală a autorităților, care nu au avut un program adecvat de informare a societății, pe toate palierele necesare, în funcție de specificul ei. ”A lipsit total campania de informare a populației. Ok, s-a făcut anunțul la televizor, în presă, cum că trebuie să te vaccinezi. Dar apoi nimeni nu a răspuns la întrebările legitime ale populației: de ce e bine să faci asta, când trebuie să o faci etc. Nu a existat o diferență între campania de informare către angajații multinaționalelor, de exemplu, și oamenii simpli, de la țară”, a punctat Rafila.

Au fost și sunt foarte multe întrebări legitime la care nu a răspuns nimeni, inclusiv despre necesitatea vaccinării copiilor în școli. Iar ei s-au promovat între ei: Turcan, Cîțu, Bode…Păi, cum să ajungi tu cu mesajul tău la 80 la sută din populație, când tu ai credibilitate de 10-15 la sută? Cine să se ia după tine?”, a adăugat Alexandru Rafila.

Citit 1289 ori Ultima modificare Vineri, 15 Octombrie 2021 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.