Miercuri, vot în plen pentru Cabinetul Cioloș

Miercuri, vot în plen pentru Cabinetul Cioloș
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, luni, că a depus la Parlament lista cu miniştri şi programul de guvernare, subliniind că este nevoie de un executiv capabil să îşi asume măsurile dificile care urmează şi că aşteaptă ca partidele să voteze acest Cabinet.

"Am depus astăzi o listă de miniştri pentru un guvern monocolor, ancorat în structura politică a partidului, pentru că nu e momentul pentru un experiment. Am vrut să ne pregătim în aşa fel încât să fim gata, în cazul în care guvernul va trece, să putem începe guvernarea fără alte complicaţii administrative. Avem nevoie, în cazul în care acest guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să îşi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile. Din păcate, suntem într-un moment în care nu ne mai putem permite să pierdem nicio secundă. Avem nevoie de un executiv capabil să îşi asume în fiecare minut deciziile necesare şi să poată să acţioneze imediat", a afirmat Cioloş. El a mai spus că programul de guvernare propus poate părea dur, dar este necesar.

Totodată, Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Parlamentului au fost convocate pentru stabilirea calendarului de învestire a Guvernului Cioloş. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că există un consens la nivelul partidelor pentru un calendar accelerat: audierile miniștrilor propuși se vor desfășura marți dimineață, iar votul pentru întregul cabinet va fi dat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Șansele ca guvernul propus de Dacian Cioloș să fie învestit de către Parlament sunt minime, în condițiile în care nu există o majoritate parlamentară anunțată.

Citit 613 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.