După vacanță, teste de salivă în școli

După vacanță, teste de salivă în școli
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada de două săptămâni de vacanță, care începe pe 25 octombrie, se va realiza achiziția a 70 milioane de teste cu salivă, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. "În cele două săptămâni, am fost asigurați că ONAC (Oficiul Național al Achizițiilor Centralizate - n.r.) va finaliza achiziția pentru cele 70 milioane de teste, care au fost aprobate prin hotărâre CNSU", a anunțat ministrul interimar al Educației, într-o intervenție la B1 TV.

În ceea ce privește prelungirea anului școlar, Cîmpeanu a amintit că va avea consultări în timpul acestei vacanțe pentru a vedea cea mai bună variantă de recuperare a zilelor de școală. Ministrul Educației consideră că pot fi recuperate două săptămâni, dar nu mai mult.

"Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară în loc de intrare în online, cred că sunt aceiași care nu au auzit de echitate în educație și le răspund că din punct de vedere al vitezei de transfer minime pentru o predare online este necesar să existe minimum 100 MB/sec. Asta se întâmplă doar în jumătate din teritoriul României", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citit 1985 ori Ultima modificare Joi, 21 Octombrie 2021 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.