PSD nu este de acord cu programul de guvernare

PSD nu este de acord cu programul de guvernare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul pe care îl conduce nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR "cu un program de guvernare care taie din veniturile românilor". Potrivit preşedintelui PSD, nu există în programul de guvernare niciuna dintre măsurile "urgente" transmise premierului desemnat Nicolae Ciucă de social-democraţi.

"PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor! Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat. Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîţu după ce s-a văzut cu sindicatele şi patronatele. Nu mai cresc deloc alocaţiile copiilor, nici măcar cu unica tranşă de 20% pe care Vîlceanu o anunţa acum câteva zile pentru ianuarie 2022. Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunţa cu mândrie Turcan. În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!", a scris Ciolacu, duminică, pe Facebook.

El a susţinut că va propune colegilor din PSD să decidă votul pentru noul cabinet "gândindu-se că viaţa românilor ar deveni şi mai grea".

La rândul său, premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a convocat o ședință pentru a discuta programul de guvernare depus la Parlament, potrivit unor surse citate de Digi24. Candidații propuși pentru posturile de miniștri ar urma să participe la discuții, înainte de a merge la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, ultima etapă procedurală înainte de votul asupra învestirii care va avea loc în prima săptămână din luna noiembrie.

Citit 735 ori Ultima modificare Duminică, 31 Octombrie 2021 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.