PNL nu renunță la poziția de prim-ministru

PNL nu renunță la poziția de prim-ministru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, joi, că "nu se pune problema" ca liberalii să renunţe la poziţia de prim-ministru. ”Astăzi vom sta de vorbă cu cei din PSD. Nu se pune problema ca PNL să renunţe în vreun fel la poziţia de prim-ministru, dar în rest, înainte de orice, chiar dacă mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, şi nu ascund asta, nu îi simpatizez foarte mult, în acelaşi timp sunt un om conştient care ştie că majorităţile parlamentare sunt aritmetice", a mai precizat Rareș Bogdan, care a menționat că întâlnirea de miercuri cu reprezentanţii USR a fost una extrem de bună şi a lăsat speranţa că se poate reface coaliţia.

Tot joi, preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat că exclude în continuare varianta unui guvern de coaliţie condus de Florin Cîţu. El a precizat, pentru Digi 24, că sunt "foarte clare" condiţiile în care USR ar putea face parte dintr-un cabinet de coaliţie. Întrebat dacă USR ar fi accepta refacerea coaliţiei cu un executiv condus de Florin Cîţu, Cioloş a replicat că, din punctul de vedere al USR, acesta este un subiect încheiat și a menţionat că USR va intra la negocieri doar după ce PNL va preciza "foarte clar" că vrea refacerea coaliţiei.

La rândul lor, social-democrații, prin vocea președintelui, Marcel Ciolacu, precizează că merg la negocierile cu PNL cu măsurile pe care ei le consideră urgente, iar PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni. "La această întâlnire o să mergem cu programul de guvernare şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi considerăm că românii s-au săturat de o clasă politică fără nicio soluţie până la acest moment", a spus Ciolacu.

Citit 476 ori Ultima modificare Joi, 04 Noiembrie 2021 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.