PNL va lua luni o decizie privind negocierile politice

PNL va lua luni o decizie privind negocierile politice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni luni şi urmează să ia o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD, a anunţat, vineri, preşedintele partidului, Florin Cîţu.

"Aşa cum ştiţi şi aşa cum am pornit cu mandatul, am fost la discuţii cu cele două partide, voi merge în PNL cu concluziile celor două discuţii, iar decizia o va lua PNL, nu o va lua preşedintele PNL", a declarat Cîţu, care a calificat discuţia cu PSD drept una "bună". Potrivit acestuia, la întâlnirea cu PSD s-a avansat varianta unui premier prin rotaţie, dar nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii sau funcţia de prim-ministru. "Este o variantă pusă pe masă, însă mergem fiecare în partidul lui să vedem dacă această variantă este acceptată în partid", a explicat liderul PNL.

Totodată, Florin Cîțu a spus că dialogul cu USR va fi menţinut. "Noi am avut o discuţie bună cu cei de la USR, dar am văzut o declaraţie în spaţiul public a domnului Cioloş care iarăşi pune în umbră autoritatea preşedintelui PNL. E complicat să negociezi cu cineva care spune că atunci când vorbeşti de preşedintele PNL ar fi o glumă să fie premier", a menţionat Cîţu.

În plus, conform liderului PNL, UDMR va face parte din Guvern în orice formulă.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că și Florin Cîțu a realizat că nu mai poate fi premier și a precizat că funcțiile în guvern vor fi împărțite după scorul obținut la alegeri. "O să las eu de la mine și nu o să împart după scorul din sondaje", a adăugat Ciolacu și a susținut că UDMR și minoritățile trebuie să fie la guvernare, subliniind că este vorba despre o construcție politică, nu de o coaliție.

Citit 675 ori Ultima modificare Vineri, 05 Noiembrie 2021 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.