Într-un viitor guvern, PSD dorește zece ministere

Într-un viitor guvern, PSD dorește zece ministere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conducerea PSD a votat, luni, în unanimitate, să demareze negocierile pentru formarea unui guvern cu PNL-UDMR şi minorităţi, a anunțat luni vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Decizia a fost luată în Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat.

Social-democraţii au avut deja o întâlnire cu conducerea Partidului Naţional Liberal, în urma căreia s-a convenit că fiecare formaţiune va merge în forurile de conducere pentru a decide dacă vor o astfel de coaliţie de guvernare.

PSD a pregătit şi un program de guvernare cu mai multe măsuri care ar trebui implementate după intrarea PSD în Guvern. În primul rând, PSD îşi doreşte ca numărul de ministere să crească la 20, iar social-democraţii să primească jumătate, ca urmare a ponderii parlamentare. Restul ministerelor ar urma să fie împărţite între PNL şi UDMR. De asemenea, PSD e dispus să renunţe la funcţia de prim-ministru, cu condiţia să primească postul de vicepremier, numele vehiculate fiind Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu. Social-democraţii şi-au mai stabilit ca priorităţi Ministerul de Finanţe şi funcţia de secretar general al guvernului, două instituţii-cheie pentru activitatea Executivului.

La rândul lor, liberalii, prin vocea prim-vicepreședintului Rareș Bogdan, au anunțat luni că discută cu ambele partide cu care ar putea realiza o majoritate - USR și PSD. El a adăugat că matematica arată că o majoritate cu PSD ar fi mult mai confortabilă și a spus că "pentru țară, trebuie să treci peste orice". În plus, Rareș Bogdan a spus că PNL vrea să aibă Ministerul Justiției într-un viitor guvern, promițând continuarea reformelor.

Citit 983 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.