Propunere: „Rotație” pentru funcția de premier

Propunere: „Rotație” pentru funcția de premier
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că PNL, PSD şi UDMR negociază pe programul de guvernare, însă discuţiile în privinţa funcţiei premierului sunt blocate, deoarece PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, iar social-democraţii nu acceptă acest lucru din partea liberalilor.

El a spus că au început discuţiile şi pe structura guvernului, precizând că se creionează 20-21 de ministere. "În mare, vom păstra structura actuală. Sunt discuţii să ducem Cercetarea la Educaţie, să facem Secretarul General al Guvernului membru al Cabinetului. Am discutat câteva variante. Eu am propus să avem un Minister al Familiei, pentru că avem o problemă demografică, pentru politici de familie e bine să avem o structură guvernamentală. Au fost şi alte propuneri, dar se creionează 20-21 de ministere", a afirmat Kelemen Hunor.

În ceea ce priveşte varianta unui premier prin rotaţie, liderul UDMR a spus că este o soluţie şi se poate încerca şi o "rotaţie în trei". "Este o soluţie, nu am încercat niciodată. România nu a încercat aşa ceva. Nu spun că este o variantă bizară, se poate încerca, mai ales dacă nu se poate ajunge la o altă soluţie. Aici ne-am blocat. Ştie toată lumea, nu spun eu niciun secret. PNL nu acceptă pe PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă ca PNL să vină cu propunere de premier. Ambele partide vor - şi e absolut logic - să dea premierul şi acesta să fie preşedintele partidului. Apoi, prin rotaţie, unul nu acceptă să fie celălalt primul şi tot aşa. (...) În acest moment, discutăm despre alternative. Se poate şi premier independent", a declarat liderul UDMR.

Citit 649 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Noiembrie 2021 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.