Șase produse au dat piața peste cap

Șase produse au dat piața peste cap
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şase produse din câteva mii, dar cu creşteri extravagante, au stricat media inflaţiei şi au tulburat întregul tablou al pieţei de consum, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR.

"Pe tot tabloul, ceea ce a determinat această inflaţie mare din luna octombrie sunt câteva produse. Creşteri medii, fasole, creştere mare, cartofi. La produse nealimentare: combustibili, tutun şi ţigări, la servicii: apă canal, salubritate. Sunt şase produse din câteva mii, dar cu creşteri extravagante, au stricat media inflaţiei şi au tulburat întregul tablou al pieţei de consum. Ce înseamnă asta? Că Banca Naţională a avut dreptate când a mărit numai cu 0,25 puncte procentuale şi nu cum a cerut sau aştepta piaţa, cu 0,50 puncte procentuale", a spus Adrian Vasilescu, referitor la datele publicate de Institutul Naţional de Statistică.

El a precizat că energia electrică, combustibilii şi gazele naturale sunt considerate în toată lumea produse ale căror preţuri nu sunt influenţate de politica monetară şi dacă o bancă centrală ar ridica dobânda de politică monetară la 100%, tot nu ar putea influenţa aceste produse.

Citit 628 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Noiembrie 2021 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.