Stadiul negocierilor dintre PNL și PSD

Stadiul negocierilor dintre PNL și PSD
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

PNL și PSD au bătut palma până în acest moment pe domeniile Sănătate, Fonduri Europene, Apărare, Interne și Externe, conform surselor politice, consultate de G4Media. Neînțelegeri au apărut în cazul Justiției, Finanțelor, Agriculturii și Muncii, acolo unde echipele de negociere liberală și social-democrată urmează să mai aibă discuții.

Reamintim că, miercuri și joi, cele două partide au purtat negocieri pe fiecare domeniu, pentru un posibil viitor program de guvernare, în cazul unei alianțe între PSD și PNL. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, joi, că liberalii doresc "exclusiv" un premier din acest partid şi a subliniat că nu va fi blocată constituirea unui guvern într-un nume. De asemenea, Rareş Bogdan a declarat că impactul bugetar al tuturor măsurilor propuse de PSD este în jur de 26 miliarde de lei şi că aceşti bani nu există, dar se poate opta spre o indexare a pensiilor cu 10-11%. În ceea ce privește cota progresivă propusă de PSD, fostul jurnalist a menționat: "Chestiunile egalitariste ţin de o altă perioadă, ţin de comunism. Noi trăim în capitalism".

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că partidul său vrea introducerea cotei progresive de impozitare: "Trebuie să revenim la impozitarea marilor averi, statul trebuie să intervină, este o discrepanță imensă între bogați și săraci". În plus, fostul ministru al Muncii social-democrat, Marius Budăi, a precizat că "(...) noi am propus 11% (pentru mărirea pensiilor - n.r.), am justificat de ce 11%, am făcut acel calcul cu inflaţia şi cu tot ce s-a întâmplat în ultimul an cu creşterea de preţuri".

Citit 713 ori Ultima modificare Joi, 11 Noiembrie 2021 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.