Ludovic Orban a fost propus spre excludere din PNL

Ludovic Orban a fost propus spre excludere din PNL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biroul Executiv al PNL a decis, vineri, să propună excluderea lui Ludovic Orban din partid. Decizia a fost luată cu 31 de voturi pentru excludere, două împotrivă şi două voturi nule. Propunerea BEx urmează să fie înaintată Consiliului Naţional al PNL.

Ludovic Orban, care, la Congresul PNL din septembrie, a pierdut funcția de președinte al partidului și a atacat constant actuala conducere și pe președintele Klaus Iohannis, face parte din PNL încă din 1992. ”Sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare, pentru că asta demonstrează clar că nu am absolut nicio legătură cu toate nenorocirile făcute de Iohannis și de gașca demolatoare după data de 1 iulie", a reacționat Ludovic Orban. Totodată, la finalul ședinței, el a anunțat că este liber să își lanseze un nou partid bazat pe ideologia liberală și valorile creștine.

Fostul președinte liberal a intrat în politică în 1992 ca membru al PNL - Aripa Tânără (PNL-AT), partid care s-a rupt din vechiul PNL, condus de Radu Câmpeanu în vara anului 1990, la iniţiativa unui grup de tineri liberali format din Călin Popescu Tăriceanu, Dinu Patriciu şi Andrei Chiliman. A fost consilier local, viceprimar al Capitalei, ministru al Transporturilor, parlamentar şi prim-ministru.

Tot în ședința BEx de vineri, liberalii au discutat despre începerea negocierilor cu PMP, în vederea unei fuziuni prin absorbție. De asemenea, potrivit surselor HotNews.ro și PMP a votat în forul de conducere un calendar privind procesul de fuziune. Reamintim că PMP are în prezent doi europarlamentari, dar la alegerile din decembrie 2020 a obținut un procent sub 5% și nu a mai reușit să intre în Parlamentul României.

Citit 899 ori Ultima modificare Vineri, 12 Noiembrie 2021 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.