Un nou aeroport internațional, la Brașov

Un nou aeroport internațional, la Brașov
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Până în toamna anului 2022, aeroportul internaţional de la Braşov-Ghimbav poate deveni funcţional, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador. Vestea a fost anunţată pe Facebook de către István Barna Jakab, fostul manager de proiect al aeroportului.

Jakab a declarat că, potrivit proiectului, s-a finalizat construirea pistei de decolare, a căilor de rulare, a parcărilor pentru avioane şi a terminalului pentru pasageri. Se află în curs, de asemenea, şi construirea diferitelor clădiri auxiliare, a căilor de conexiune şi a parcărilor auto. Întreaga infrastructură a aeroportului se va realiza, conform aşteptărilor, primăvara viitoare, astfel încât în toamna lui 2022 să existe deja posibilitatea aterizării primelor curse.

Conform planurilor, încă înainte de terminarea aeroportului se va putea demara şi construirea legăturilor de cale ferată, iar comisia interministerială de la Ministerul Dezvoltării care aprobă investiţiile de interes naţional a dat undă verde construirii unei linii ferate care să ducă la aeroportul din Braşov. Urmează întocmirea unei hotărâri de guvern care se va pune de acord cu fondurile europene ce pot fi folosite la finanţare. Autorul construcţiei va fi societatea feroviară naţională, reţeaua urmând a face parte din infrastructura zonei metropolitane a Braşovului.

Citit 904 ori Ultima modificare Vineri, 12 Noiembrie 2021 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.