Veșnica problemă a testelor COVID din școli

Veșnica problemă a testelor COVID din școli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei a solicitat Ministerului Sănătăţii clarificări referitoare la Instrucţiunea privind procedura de lucru privind realizarea testelor rapide antigen din salivă pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la elevi.

Potrivit unui comunicat transmis luni, Ministerul Educaţiei doreşte să clarifice dacă testele pe bază de salivă pot fi administrate la domiciliu sub supravegherea părinţilor/aparţinătorilor legali. Dacă răspunsul ar fi pozitiv, s-ar fluidiza "foarte mult" procesul de screening, având în vedere faptul că fiecare părinte este responsabil pentru sănătatea propriului copil, fiind sprijinit astfel şi obiectivul principal - consolidarea prevenţiei.

De asemenea, Ministerul Educaţiei vrea să afle dacă testele COVID pe bază de salivă administrate în şcoală impun acordul părinţilor/aparţinătorilor legali. În cazul în care este nevoie de acest acord, ministerul adresează rugămintea de a se completa cadrul legal pentru aplicarea instrucţiunii emise prin elaborarea unui formular şi menţionarea bazei legale pentru aplicarea acestuia.

Ministerul solicită precizări şi pentru cazul în care instrucţiunea se aplică sau nu pentru preşcolari.

Citit 1191 ori Ultima modificare Marți, 16 Noiembrie 2021 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.