A rămas de stabilit doar numele noului premier

A rămas de stabilit doar numele noului premier
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat, duminică, la finalul negocierilor PSD-PNL-UDMR, că au rămas pe masă ambele variante de guvern - cu premier PSD, respectiv, PNL, iar partidele vor decide în ședințe separate dacă să accepte premier liberal.

"Este foarte ușor de dedus că vom face în așa fel încât să avem premier PNL", a spus Nicolae Ciucă, candidatul PNL pentru postul de premier.

"PSD merge (în ședința de luni - n.r.) cu cele două variante și vom vedea cu ce vot ies de la colegii mei, asta înseamnă negociere. Vom vedea apoi cum închidem negocierea înainte să mergem la Cotroceni", a spus și Marcel Ciolacu, care a adăugat că "joi, România va avea un guvern. Azi s-au uniformizat lucrurile în ambele variante".

"E o formulă agreată, am precizat că partidul care dă premierul nu ia Finanțele. Este nevoie de foarte multă răbdare. E cât se poate de necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalți. Împărțirea s-a făcut ținând cont de ponderea parlamentară a fiecărui partid. Dacă există bunăvoință, vom găsi calea pentru o variantă unică", a menționat și Ciucă.

Actualul ministru interimar al Apărării a mai spus că partidul care va avea postul de premier va pierde secretariatul general al guvernului, Ministerul Finanțelor și Ministerul Transporturilor.

În plus, la negocieri s-a decis ca PSD să primească 42 de secretari de stat în Guvern, PNL - 34, iar UDMR - 8, conform ponderii din Parlament. Astfel, liberalii pierd 13 secretari de stat. Totodată, vor fi schimbări şi la șefia comisiilor parlamentare, după ce se va oficializa noua majoritate din Legislativ.

Citit 721 ori Ultima modificare Duminică, 21 Noiembrie 2021 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.