Ceremonii restrânse, cu ocazia Zilei Naționale

Ceremonii restrânse, cu ocazia Zilei Naționale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Militari şi specialişti din MApN, MAI, SRI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu mijloace tehnice terestre şi aeriene, vor participa la parada militară organizată de Ziua Naţională în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Ceremonia se va desfăşura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează Ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate, la începutul ceremoniei se va intona Imnul naţional, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, moment urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie, precum şi a victimelor virusului SARS-CoV-2 şi de păstrare a unui moment de reculegere.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate unităţi militare, menţionează MApN.

Citit 1221 ori Ultima modificare Luni, 22 Noiembrie 2021 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.