Bancherii români apreciază o creștere a creditării

Bancherii români apreciază o creștere a creditării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Perspectiva creditării în România este una pozitivă, dat fiind faptul că România va beneficia de o serie de facilităţi europene, fonduri rambursabile şi nerambursabile, iar anii viitori vom avea în continuare creştere pe această zonă, a declarat, miercuri, Radu Graţian Gheţea, preşedintele de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor.

În ceea ce privește creditarea persoanelor fizice, Radu Ghețea a menționat că "încă persistă sentimentul proprietăţii şi lumea îşi doreşte să-şi facă o casă, să-şi schimbe casa, să aibă o casă mai bună, deci cred că va mai dura încă cinci până în zece ani această tendinţă". În ceea ce priveşte sursele de finanţare, el a menţionat economiile populaţiei, dar şi fondurile băncilor, proprii sau atrase.

Pe de altă parte, din perspectiva creditării antreprenorilor români, Codin Negovan, head of Sales Network, Business Banking, ING Bank România, a subliniat că primele nouă luni "cu siguranţă au fost fost bune" şi datorită faptului că economia şi-a revenit mai repede decât se aştepta multă lume, dar şi pentru că zona antreprenorială a rămas una efervescentă. "Creditarea a crescut susţinut, bineînţeles sprijinită şi de programul IMM Invest", a explicat el.

Citit 314 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 18:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro