România are un nou guvern

România are un nou guvern
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce plenul Parlamentului a acordat, joi, votul de încredere guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă, cu 318 voturi "pentru" şi 126 voturi "împotrivă", membrii Cabinetului au depus, la Palatul Cotroceni, jurămintele de învestire.

La finalul ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a încheiat cu următorul discurs: "Vă felicit! Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă noi forme. Bugetul va trebui rectificat. Bugetul 2022 va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern".

La rândul său, noul premier, Nicolae Ciucă, a afirmat, după votul din Parlament, că vineri va avea loc o şedinţă de Guvern pentru dezbaterea rectificării bugetare şi a deficitului bugetar şi a susținut că vor fi resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor, cât şi fonduri "pentru nevoile Ministerului Sănătăţii", în contextul pandemiei.

Citit 631 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 17:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro