România are un nou guvern

România are un nou guvern
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce plenul Parlamentului a acordat, joi, votul de încredere guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă, cu 318 voturi "pentru" şi 126 voturi "împotrivă", membrii Cabinetului au depus, la Palatul Cotroceni, jurămintele de învestire.

La finalul ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a încheiat cu următorul discurs: "Vă felicit! Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă noi forme. Bugetul va trebui rectificat. Bugetul 2022 va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern".

La rândul său, noul premier, Nicolae Ciucă, a afirmat, după votul din Parlament, că vineri va avea loc o şedinţă de Guvern pentru dezbaterea rectificării bugetare şi a deficitului bugetar şi a susținut că vor fi resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor, cât şi fonduri "pentru nevoile Ministerului Sănătăţii", în contextul pandemiei.

Citit 1050 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.