Legea bugetului de stat trebuie finalizată în două săptămâni

Legea bugetului de stat trebuie finalizată în două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că, până pe 20 decembrie, propunerea privind Legea bugetului de stat va fi transmisă în Parlament pentru dezbatere şi adoptare.

Legat de strategia fiscal-bugetară pe 2022, el a precizat că în cadrul BEx al PNL s-a reafirmat poziţia potrivit căreia nu vor exista noi taxe în bugetul pe anul viitor. "Am concluzionat şi ne-am reafirmat poziţia, în primul rând, legată de noi taxe, care cu siguranţă nu vor exista în acest buget. Ţinem foarte mult la acest lucru; iar în al doilea rând, chestiuni care ţin de menţinerea reducerii deficitului bugetar şi a menţinerii tuturor indicilor macroeconomici angajaţi în discuţiile noastre cu Comisia Europeană. Ţinta de deficit bugetar, în limita a 5,84 procente, este o respectare a unui angajament pe 2022. Şi indicii macroeconomici - fără taxe, cum am spus", a adăugat Stroe.

El a mai spus că PNL este consecvent în ceea ce priveşte reformarea sistemului de pensii. Și liderul liberalilor, Florin Cîțu, a precizat luni că reforma sistemului de pensii trebuie să fie bazată pe sustenabilitate şi contributivitate, astfel încât deficitul să nu crească. "Acea limită în PNRR ia în calcul o reformă a sistemului de pensii, bazată pe sustenabilitate şi pe contributivitate. Pe noi ne interesează şi deficitul la pensii să nu crească, pentru că până la urmă ne furăm căciula. Pe de o parte, creştem pensia, dar pe de altă parte, creştem deficitul. Trebuie să fie totul făcut sustenabil, ca să putem să creştem pensiile, să le plătim în anii următori", a declarat Cîţu.

Citit 397 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.